Državno takmičenje iz informatike
U Sarajevu, 02. 06. 2018. godine, održano je Državno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola. Takmičenje je organizovalo Udruženje IOBiH (Informatičke olimpijade u BiH), a održano je u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta. Učenica naše škole Azra Šošić  po broju osvojenih bodova zauzela  je 11. mjesto. Učenicu je pripremala nastavnica Nasiha Šošić. Čestitamo!

Kantonalno saobraćajno takmičenje
19.05.2018. godine održano je kantonalno saobraćajno takmičenje u sportskoj dvorani u Semizovcu u organizaciji Auto-moto kluba KS. Učenici su prvo radili testove iz oblasti saobraćaja zatim su na poligonu imali praktično savladavanje prepreka u vožnji biciklom. Našu školu predstavljali su: Mujan Hana V2, Karić Almina V1, Kustura Edin V1 i Vreto Ajdin V1. Na općinskom nivou naša škola je zauzela  2. mjesto (ekipno). Učenike je pripremala nastavnica Vernesa Čekrlija. Čestitamo učenicima i nastavnici!
 
 

Kantonalno takmičenje iz informatike
Kantonalno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola održano je 26.04.2018. godine u prostorijama Srednje elektrotehničke škole – Sarajevo. Učestvovalo je oko 45 učenika i takmičili su se iz oblasti programiranja, a naša učenica Azra Šošić osvojila je 240 bodova i  plasman škole 4. mjesto. Na takmičenju su učestvovali i učenici Habibija Dalila i Čomor Ahmed.
Učenike je pripremala nastavnica Nasiha Šošić. Čestitamo učenicima i nastavnici!

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika
XVII kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za osnovne škole održano je 25.04.2018. god. u prostorijama OŠ “Vlaadislav Skarić” . Učestvovalo je 64 takmičara, a naša učenica Hana Fišo  plasirala se na 15. mjesto osvojivši 85  bodova od mogućih 100.
Učenicu je pripremala nastavnica Elma Čomor. Čestitamo!
Općinsko takmičenje iz "Projekt građanin"
Takmičenje je održano u subotu 21.04. u našoj školia s početkom u 09,00 sati. Na takmičenju su učestvovale ekipe  od osam učenika koji su predstavili svoje radove, a takmičenjem je rukovodio organizacioni tim, odnosno stručna komisija imenovana od strane PPZ-a i CIVITAS-a koji je i organizator ovog takmičenja. Nakon pregleda panoa od strane stručnog žirija i prezentacije učenika žiri je sumirao rezultate, te proglasio pobjednike.
Naša škola je osvojila 2. mjesto s temom  “Vršnjačko nasilje”. Učenici ekipe bili su Čajić Zerina, Čomor Ajla, Bandić Hana, Bečirović Sarah, Fejzić Alem, Lukač Kenan, Sirar Edis i Vatrić Hamza.
Učenike je pripremala nastavnica Hasović Zijada. Čestitamo učenicima i nastavnici!

Kantonalno takmičenje iz fizike
Kantonalno takmičenje iz fizike održano je 19.04.2018. godine, naša učenica Azra Šošić osvojila je 19. mjesto. Učenicu je pripremala nastavnica Maida Šarić. Čestitamo!

Općinsko takmičenje iz tehničke kulture
Općinsko takmičenje iz Tehničke kulture održano je u OŠ „Zaim Kolar“ u Trnovu, 12. 04. 2018. godine, a naši učenici ostvarili su zapažene rezultate:
V razred - Poljak Muamera -  1.  mjesto
VI razred - Bajraktarević Naida  - 5.  mjesto
VII razred -  Lukač Kenan -  1.  mjesto
VIII razred - Bajraktarević Amina  -  1.  mjesto
 IX razred - Huseinbegović Adnan -  1.  mjesto
Čestitamo učenicima i želimo im mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju! Učenike su pripremali nastavnici Almir Šljivo i Vernesa Čekrlija.

Kantonalno takmičenje iz geografije
Kantonalno takmičenje najboljih učenika iz geografije IX –ih razreda održano je29.03.2018.godine u  Prvoj  bošnjačkoj gimnaziji , Sarajevo. Našu školu je predstavljao učenik Memić Selmir koji je osvojio 76,5 bodova i zauzeo 6. mjesto , te se plasirao na Balkanijadu koja će se održati 24.06.2018. godine u Rumuniji.
Učenika je pripremala nastavnica Elma Memić. Čestitamo učeniku i nastavnici!

Općinsko takmičenje iz fizike
Na općinskom takmičenju iz fizike održanom 28.03.2018. godine u  OŠ „6.mart“ Hadžići učestvovali su učenici VIII razreda: Šoššić Azra, Habibija Dalila i Karišik Azra, a učenici IX razreda: Čajić Edah, Hasanović Faris i Hodžić Nerma. Učenica Azra Šošić je  osvojila 1. mjesto s ukupno osvojenih 35 bodova i u kategoriji osmih razreda naša škola je osvojila 1.mjesto.
Čestitamo učenici Šošić Azri i želimo joj mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju! Učenike je pripremala nastavnica Šarić Maida .

Općinsko takmičenje iz informatike
Općinsko takmičenje iz Informatike iz oblasti programiranja održano je 22.03.2018. godine u prostorijama naše škole.Takmičenje je bilo ekipno, a našu školu predstavljali su učenici: Šošić Azra, Habibija Dalila i Čomor Ahmed. Naši učenici su pokazali odlično znanje, osvojili su  maksimalnih 100 bodova i zauzeli 1. mjesto.
Čestitamo učenicima i želimo im mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju! Učenike je pripremala nastavnica Šošić Nasiha.
 

Kantonalno takmičenje iz matematike
Kantonalnom takmičenju iz matematike za VIII i IX razred održano je 21.03.2018. godine u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji Sarajevo. U kategoriji  VIII razreda učestvovalo je 32 učenika, naša učenica Šošić Azra  bila je pod rednim broj 12, a po broju bodova 9. mjesto i Habibija Dalila pod rednim brojem 29, a po broju bodova  18. mjesto. U kategoriji IX razreda učetvovalo je 38 učenika, naša učenica Camović Aiša bila je pod rednim brojem 28, a po broju bodova 15. mjesto.

Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika
Dana 19.03.2018.g., na Austrijskom institutu održano je kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika (drugi strani jezik) za učenike devetih razreda osnovne škole. Na takmičenju je učestvovalo 60 osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo.
Naša učenica Krndžija Belma zauzela je 1. mjesto i osvojila sljedeće nagrade: 100KM, jednogodišnji kurs njemačkog jezika na Austrijskom institutu, slušalice,...
Nakon Kantonalnog takmičenja isti dan, održano je takmičenje iz njemačkog jezika za predstojeću olimpijadu Goethe - Instituta. To je bilo takmičenje za odabir učenika za A2 nivo koji se šalje na olimpijadu. Do sada osnovne škole nisu imale priliku da se plasiraju za olimpijadu jer je najniži nivo A2, ali pošto propozicije ovogodišnje olimpijade obuhvataju godišta od 2004. do 2002. osnovne škole su dobile priliku da sudjeluju. Zbog toga su se pobjednici 1. razreda srednje škole (2. strani nacionalni program) i 9. razreda osnovne škole (2. strani nacionalni program) takmičili kako bi se odabrao jedan predstavnik za olimpijadu. Ta dva razreda se mogu uporediti  po znanju odnosno nivou znanja što se i pokazalo. Učenik srednje škole osvojio je 20 poena, a učenica naše škole Belma Krndžija 18.
Predstojeća olimpijada se smatra kao državno takmičenje.
Upućujemo iskrene čestitke našoj  učenici Krndžija Belmi i nastavnici Smajić Arni!
 
 

Općinsko takmičenje iz geografije
Dana 15.03.2018.godine u OŠ “9.maj“ Pazarić održano je općinsko takmičenje iz geografije. Ekipu naše škole su činila tri učenika: Memić Selmir IX1, Ahmetović Amar IX2 i Dedović Hamza IX2.
U pojedinačnom plasmanu najviše znanja je pokazao Memić Selmir koji je osvojio 1. mjesto s 96 od ukupno 100 bodova i plasirao se na kantonalno takmičenje. Naši učenici su zazuzeli ekipno 2. mjesto s 243,5b
Pojedinačni plasman naših učenika je bio sljedeći:
1. mjesto Memić Selmir 96b
9. mjesto Ahmetović Amar  76,5b
10. mjesto Dedović Hamza 71b
Čestitamo učenicima, a Memić Selmiru želimo mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju! Učenike je pripremala nastavnica Memić Elma.
 
 

Kantonalno takmičenje iz vjeronauke
Na kantonalnom takmičenju iz vjeronauke za učenike IX razreda  koje je održano 13.03.2018. godine u Gazi Husrev-begovoj medresi učestvovalo je 60 škola. Učenik Attar Hamza je osvojio 11.mjesto s 86 bodova.
Na kantonalnom takmičenju iz vjeronauke za učenike VIII razreda koje je održano 15.03.2018. godine u Gazi Husrev-begovoj medresi učestvovala je 61 škola. Učenica Karišik Azra je osvojila 22. mjesto sa 74 boda.

Općinsko takmičenje iz matematike
Dana 09.03.2018. god. u Osnovnoj školi „Hilmi ef. Šarić“ u Tarčinu održano je općinsko takmičenje iz matematike. Učenici naše škole ostvarili su odlične rezultate zauzevši ekipno 1. mjesto.
Našu školu su predstavljali sljedeći učenici: VII razred – Hamza Vatrić, Edis Sirar i Emina Salihović,  VIII razred- Azra Šošić, Azra Karišik i Dalila Habibija   te IX razred – Nerma Hodžić, Aiša Camović i Hamza Dedović.
Zapažene rezultate su ostvarili:
Azra Šošić-1. mjesto 
Dalila Habibija – 2. mjesto i
Aiša Camović – 2. mjesto i time se plasirali na kantonalno takmičenje.
Upućujemo iskrene čestitke našim  učenicima i nastavnicama Aidi Kovačević  i Pašani Čomor te im želimo uspjeh u budućem radu.
 

Odbojka
03.03.2018. godine odžano je takmičenje osnovnih škola na nivou općine, revijalnog karaktera, povodom Dana općine. Učenici iz ženske  ekipe su: Alađuz Zajra, Gljiva Ajla, Ramoševac Adna, Hrnjić Lamija, Bajraktarević Amina, Hasanović Ilvana i Bandić Amila. Učenici iz muške ekipe su:  Čutahija Ismet, Rizvo Nedim, Šarić Vedad, Dugonja Alen, Neradin Bakir i Rešidović Alen.  Djevojčice su zauzele 3. mjesto, a dječaci  2. mjesto.
 

Takmičenja i postignuća u I polugodištu školske 2017/2018. godine
Općinska takmičenja
 
PLASMAN
PREZIME I IME UČENIKA PREZIME I IME NASTAVNIKA ZA PROVOĐENJE TAKMIČENJA NAZIV TAKMIČENJA-NIVO
1.mjesto Ćatić Hana Nuhanović Bahrija Općinsko takmičenje - atletika
1.mjesto Isić Sumejja Nuhanović Bahrija Općinsko takmičenje - atletika
2.mjesto Čajić Ajla Nuhanović Bahrija Općinsko takmičenje - atletika
 2.mjesto Alađuz Kenan Nuhanović Bahrija Općinsko takmičenje - atletika
1.mjesto Hasanović Faris Nuhanović Bahrija Općinsko takmičenje – atletika
  3.mjesto Hukić Gaibija Nuhanović Bahrija Općinsko takmičenje - atletika
1.mjesto Hasanović Faris Nuhanović Bahrija Općinsko takmičenje – atletika
3.mjesto Camović Aiša Nuhanović Bahrija Općinsko takmičenje – bacanje kugle
2.mjesto Rizvo Nedim Nuhanović Bahrija Općinsko takmičenje – bacanje kugle
Kantonalna takmičenja
 
PLASMAN
PREZIME I IME PREZIME I IME NASTAVNIKA        ZA PROVOĐENJE TAKMIČENJE NAZIV TAKMIČENJA-NIVO
1.mjesto Ćatić Hana Nuhanović Bahrija Finale Atletskog kupa 
60m
2.mjesto Isić Sumejja Nuhanović Bahrija Finale Atletskog kupa
600m
4.mjesto Čajić Ajla Nuhanović Bahrija Finale Atletskog kupa
600m
4.mjesto EKIPNO- Lamija Hrnjić, Adna Ramoševac, Ajla Gljiva, Hana Ćatić Nuhanović Bahrija Finale Atletskog kupa
4X100m

Takmičenja u školskoj 2016/2017. godini