KANTONALNO TAKMIČENJE IZ INFORMATIKE
Kantonalno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola održano je 22.04.2017. godine u prostorijama Srednje elektrotehničke škole – Sarajevo. Učestvovalo je oko 40 učenika i takmičili su se iz oblasti programiranja, a naša učenica Azra Šošić osvojila je 200 bodova te se plasirala na 6. mjesto. Na takmičenju je učestvovao i učenik Čomor Ahmed. Svi takmičari i nastavnici dobili su diplome za učešće.
Učenike je pripremala nastavnica Nasiha Šošić.
 
KANTONALNO TAKMIČENJE "FESTIVAL SKUPNOG MUZICIONIRANJA"
Na kantonalnom takmičenju  ''Festival skupnog muziciranja''  koje je održano 21.4.2017.  u Osnovnoj muzičkoj školi – Ilidža našu općinu predstavljali su učenici naše i OŠ ''6. mart'' i  u kategoriji  horovi uz pratnju orkestra i instrumentalna muzika osvojili 3. mjesto.
Kompozicija kojom su se predstavili je ''Lijepa li si Bosno moja"  (troglasno pjevanje).
Učenike je pripremala nastavnica Oksana Selimović.
 
 
 
KANTONALNO TAKMIČENJE IZ ENGLESKOG JEZIKA
Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za učenike IX razreda održano je 20.04.2017.godine u OŠ „Vladislav Skarić“. Učenik Muhibić Irhad se plasirao na 16. mjesto sa osvojenih 88 od ukupno 100 bodova. Učenika pripremala nastavnica Adela Boloban.
 
KANTONALNO TAKMIČENJE IZ FIZIKE
Kantonalno takmičenje iz fizike održano je 10.4.2017. godine u OŠ „Grbavica II“. Našu školu predstavljali su sljedeći učenici:
Hodžić Nerma VIII razred – 29. mjesto (38 bodova)
Ferhatović Amila IX razred – 29. mjesto (41 bod)
Ibrica Adna IX razred – 30. mjesto (31 bod)
Ekipno je naša škola imala 110 bodova i zauzela je 18. mjesto od  ukupno 63 škole.
 
KANTONALNO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE
Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola održano je 7.4.2017. godine u Drugoj gimnaziji u Sarajevu. Takmičenju je pristupilo 124 učenika iz 50 osnovnih škola u kantonu Sarajevo.
U kategoriji VII razreda učestvovalo je 40 učenika. Našu školu predstavljale su učenice Habibija Dalila - zauzela je 12. mjesto koje dijeli s  tri učenika, a Azra Šošić zauzela je 14. mjesto koje dijeli sa šest učenika.
U kategoriji VIII razreda učešće je uzela učenica Camović Aiša.
Učenike su pripremale nastavnica Čomor Pašana i Jamaković Aida.
 
TEHNIČKA KULTURA
Općinsko takmičenje iz predmeta tehnička kultura održano je u OŠ ''6. mart'',  07. 04. 2017. godine, a naši učenici postigli su sljedeće rezultate:
V razred - Larisa Musić - 1. mjesto
VI razred - Nura Alađuz - 1. mjesto
VII razred - Ajla Gljiva - 4. mjesto
VIII razred - Adnan Huseinbegović -1. mjesto
Učenike su pripremali nastavnici Almir Šljivo i Nihad Gavranović.
 
 
OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ "PROJEKT GRAĐANIN"
Općinsko takmičenje je održano u subotu 01.04. u OŠ ''6.mart'' u Hadžićima s početkom u 09,00 sati. Na takmičenju su učestvovale ekipe osnovnih škola s područja naše Općine i Općine Trnovo od osam učenika iz svake škole koji su predstavili svoje radove, a takmičenjem je rukovodio organizacioni tim, odnosno stručna komisija imenovana od strane PPZ-a i CIVITAS-a koji je i organizator ovog takmičenja.
Nakon pregleda panoa i prezentacije učenika žiri je sumirao rezultate, te proglasio pobjednike. Prvo mjesto je zauzela ekipa naše škole s temom ''Problem uređenja školskog dvorišta''. Učenici ekipe bili su: Lučkin Ibrahim, Šeho Benjamin, Ibrica Adna, Ferhatović Amila, Čavčić Berina, Kladničanin Selma, Matić Mirna i Matić Matea.
Čestitamo učenicima i želimo im mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju!
Učenike je pripremala nastavnica Hasović Zijada.
 
 
OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ INFORMATIKE
Općinsko takmičenje iz Informatike održano je 23.03.2017. godine u prostorijama naše škole.Takmičenje je bilo ekipno, a našu školu predstavljali su učenici: Šošić Azra, Čomor Ahmed i Piknjač Anes. Osvojili su  maksimalnih 100 bodova. Po propozicijama takmičenja zauzeli su 2. mjesto jer su završili rad 5 minuta kasnije od prvoplasirane ekipe koja je također imala 100 bodova.
Čestitamo učenicima i želimo im mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju! Učenike je pripremala nastavnica Šošić Nasiha.
 
OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE
Općinsko takmičenje iz geografije održano je 22. marta u OŠ ''6.mart'' u Hadžićima. Takmičenje je bilo pojedinačno, a svaku školu su predstavljala po tri učenika IX-ih razreda. Našu školu predstavljali su učenici: Čomor Safet, Ferhatović Amila i Karo Anesa. U ukupnom plasmanu osvojili su treće mjesto, a učenik Čomor Safet plasirao se na kantonalno takmičenje. Učenike su pripremali nastavnici Čolak Eniz i Memić Elma.
 
KANTONALNO TAKMIČENJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika za učenike IX razreda održano je 17. 3. 2017. Od 64 takmičara, naša učenica Nejla Brdar osvojila je 24. mjesto. Učenicu je pripremala nastavnica Arna Smajić.
 
OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ FIZIKE
Općinsko takmičenje iz fizike održano je 15. marta 2017. u OŠ ''9.maj'' u Pazariću. Takmičenje je bilo pojedinačno, a takmičili su se učenici VIII i IX razreda. 
Škole su predstavljala po tri učenika za svaki razred, a za rješavanje zadataka su imali dva sata. 
U kategoriji IX razreda najviše uspjeha su imali učenici naše škole, ekipno 1. mjesto. U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto osvojila je Ferhatović Amila, drugo mjesto Ibrica Adna i sedmo mjesto Piknjač Anes.
U kategoriji VIII razreda naša škola ekipno je bila druga. U pojedinačnom plasmanu treće mjesto osvojila je Hodžić Nerma, četvrto mjesto Hasanović Faris i dvanaesto mjesto Šarić Vedad.
U ukupnom zbiru bodova za VIII i IX razred naša škola je osvojila drugo mjesto. Učenicama koje su ostvarile 1., 2. i 3. mjesto želimo mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju. Učenike je pripremala nastavnica Šarić Maida.
 
OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE
Općinsko takmičenje iz matematike održano je 09.03.2017. godine u OŠ „Hilmi ef. Šarić“ Tarčin. Takmičenje je bilo pojedinačno, a takmičili su se učenici VII, VIII i IX razreda devetogodišnjeg obrazovanja, po tri učenika iz svakog razreda.  
Najbolji uspjeh u VII razredima pokazali su učenici naše škole. Šošić Azra osvojila je prvo mjesto s ostvarenim maksimalnim brojem bodova, drugo mjesto osvojila je Habibija Dalila, učešće je uzela i učenica Omerović Samira.
U VIII razredima Camović Aiša osvojila je treće mjesto, našu školu predstavljali su i učenici Šarić Vedad i Dugonja Alen.
U IX razredima učestvovali su Čavćić Berina, Ibrica Adna i Ferhatović  Amila. Zahvaljujemo se svim učesnicima, a učenicima koji su osvojili diplome želimo mnogo sreće i uspjeha na kantonalnom takmičenju. Učenike su pripremale nastavnice Čomor Pašana i Jamaković Aida.